Genç Komünarlar Ekim şehitlerini andı



Genç Komünarlar tarafından düzenlenen bir yeraltı etkinliğinin elimize ulaştırılan haberi:

Genç Komünarlar Ekim şehitlerini andı
İstanbul'da TİKB-Genç Komünarlar tarafından bir yeraltı etkinliği düzenlendi. Ekim şehitlerini anma dolayısıyla yapılan etkinlik, orak çekiç silah yıldızlı bayrağımız ve örgüt isminin altında gerçekleştirildi. Etkinlik devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla açıldı; sonrasında da TİKB, TİKB-GK ve Ekim şehitlerinin anlatıldığı bir slayt gösterimi ve video görüntüleriyle devam etti.

İzlenen görüntülerin ardından konuşmalara geçildi. İlk olarak bir yoldaşımız örgütümüzün tarihini kısaca anlattı, bir diğer yoldaşımız ise Ekim şehitlerimiz Osman Yaşar Yoldaşcan, Ataman İnce, Sezai Ekinci, Nilgün Gök, Remzi Basalak, Şaban Budak ve Zafer Kırbıyık yoldaşların mücadele yaşamlarıyla ilgili bilgi verdi. Katılımcı yoldaşların katkılarıyla beraber Ekim şehitleri üzerine genişleyen konuşmalarda şehit yoldaşların anısını yaşatmanın onların ideallerini bugüne taşımakla olacağı vurgulanarak bıraktıkları bayrağın yere düşmeyeceği sözü verildi. Hızlanan devrim süreci ve çelişkilerin iyice keskinleşmeye başladığı günümüz koşullarında komünarları bekleyen görevler konuşularak her yoldaşın bir adım daha ileri çıkması gerekliliği vurgulandı.

Örgütümüz TİKB-GK'nın gençlik kitleleri içerisinde genişlemesinin olanaklarının da konuşulduğu toplantıda her alanda sıçrama yaratma sözü de verildi. Yeraltı ruhuyla örgütlenen etkinlik, başladığı biçimde saygı duruşuyla, bayrağımızın altında sonlandırıldı.

Yaşasın TİKB Yaşasın Genç Komünarlar!
Devrimciler Öldü Yaşasın Devrim!
Partiye Komsomola Devrime Bir Adım Daha!


Hiç yorum yok: