Köln’de coşkulu kuruluş etkinliği

İhtilalci komünistlerin 30. kuruluş yıldönümü kutlaması kapsamında Avrupa’da organize edilen etkinlik yapıldı.
İhtilalci komünistlerin 30. kuruluş yıldönümü kutlaması kapsamında Avrupa’da organize edilen “Kapitalizmin Ayazından, Sosyalizmin Baharına” gecesi 7 Mart tarihinde Köln kentinde gerçekleştirildi.
Köln gecesi
Köln'de coşkulu kuruluş etkinliği

Farklı uluslar ve bölgelerden ekiplerin ürünleriyle sergilenen program, yoğunluğu ile birleşik bir zenginlik taşıyordu. Salonun içinde de programda da örgüt tarihinden süzülüp gelen ve günün içinden geleceğe doğru ışık tutan kuşaklar harmonisi, sosyalizmin baharını yaşatacak olan iradenin işaret fişekleri olarak öne çıkıyordu.

Program…


TİKB şahsında tüm devrim, sosyalizm ve komünizm şehitleri için yapılan saygı duruşu ile başlayan gece Pablo Neruda’nın, Victor Jara’nın memleketi Şilili müzik grubunun seslendirdiği Latin Amerika devrim şarkıları ile start aldı. Ardından Paris banliyölerinin isyanını salona taşıyan Elite de Schock grubu sahne aldı. İlgi ile dinlenen gençlerden sonra yine Paris’ten gençlerin şiirler ve devrim şarkılarından oluşan sunumları yapıldı.

Stuttgart’tan hazırlanan türküler gecemize anlamlı bir renk kattı. Geçmiş geleceğe akıyordu. Bayrak henüz her anlamı ile genç olanlarımızca kavranıyordu. Ve tüm amatörlükler bu gerçek içinde anlam kazanıyordu. Almanya’nın Dortmunt kentinden katılan genç yüreklerin sunduğu şarkılardan sonra programa ara verildi.

Aranın hemen ardından Günebakan Düşleri sahne alarak devrim şarkıları ve şiirlerinden oluşan bir demet sundu. Sonra TİKB YDK‘nın 30. kuruluş yılına ilişkin kaleme aldığı konuşma metni okundu. Herkesin ilgi ile dinlediği metinde örgütün tarihsel değerlerine yapılan vurgunun yanı sıra, bugünkü durum ve nedenlerine dair kısa değinmelerde bulunularak, “ …. kendi iç devrimlerimizi de yapacağız, bundan kimsenin kuşkusu olmasın” vurgusu yapıldı.

Örgüt sloganları eşliğinde bitirilen metinden sonra kriz ve mücadele içerikli oyunları ile Köln’deki Karınca Tiyatrosu sahne aldı. Olanaksızlıkları ve deneyimsizliklerine rağmen senaryosundan hazırlıklarına kadar her şeyi ile kendi ürünleri olan oyundan sonra sanatçı Ali Asker ve ardından Hasan Yükselir sahne aldılar. Yoğun bir akıştan sonra etkinlik 30 yıllık mücadele tarihini, bugünü, gelecek hedeflerini ve şehitlerimizi içeren bir sinevizyonla sonlandırıldı.

Hedef ve sonuçlar…


30. kuruluş yılı olması nedeni ile alanlardan gelen istek doğrultusunda yapılması kararlaştırılan gecede asıl hedef; Avrupa’daki taraftar ve çevre güçlerin bir araya getirilmesiydi. Bu halkanın kendisini genişleterek daha geniş bir kesime ulaşılmasıydı. Bu açıdan da süreç olarak örgütlenen çalışma tüm alanlarda hem kendi güçlerimizi harekete geçirip, yeniden örgütleyen, ama hem de bunu bir kitle çalışmasına dönüştürerek onun içinden güçlendirmeye çalışan bir anlayışla yürütüldü.
Yaklaşık 1 ay süren gece çalışmasında Avrupa’da sistemli faaliyetin ya da çevresel ilişkilerin bulunduğu her ülke ve kentte yaygın afişleme, el ilanı dağıtımı, ev ve iş yeri ziyaretleri gerçekleştirildi. Bir plan kapsamında yürütülen çalışmalar hedeflenen sayıda katıl

Köln gecesi

ıma yansımış olmasa da bu faaliyete yüklenen asıl hedefler açısından anlamlı sonuçlar yarattı.

Bugüne kadar etkinliklerimize taşıyamadığımız çevresel gücümüzü tümü ile olmasa da büyük oranda taşıdık. Asıl önemlisi burada yetişmiş azımsanmayacak sayıda gencin katılımını sağlamış olmamızdı. Yurt dışında çeşitli adımları atılmış gençlik çalışmasının daha güçlü bir yönelime dönüşmesi açısından önemli veriler sunan bir tablo çıkmış oldu. Bu veri ve katılım sağlayan gençlerin örgüte bir adım daha yakınlaşmış olmaları örgütsel faaliyetimiz açısından önemli bir kazanımdır.

Katılımcı gençler açısından etkinlik militan bir ruhla yaşandı. Köln’de yapılan afiş çalışmaları sırasında MHP’li gençlerin engelleme çabası ve afişlerimize dönük özel yönelimleri etkinlik günü salon yakınlarında toplaşmalarına da yansıdı. Bu durumun fark edilmesi ile gençler hızlı bir hazırlığa girişti. Düzenli nöbet tutmanın yanı sıra, herhangi bir saldırı anında gerekli yanıtın verilebilmesi için de hazırlıklar yapıldı. İlerleyen saatlerde de gençler grup halinde salon çevresine yapılmış MHP yazılamalarını silip, yerine TİKB imzası ve anti faşist sloganlar yazdılar. Kısacası gençler açısından etkinlik salonla sokak arasında yaşanan bir bütünlük taşıyarak yaşandı.

Etkinlikte, çeşitli bölgelerden güçlerimizin kendi çabaları ile hazırladıkları kültürel ürünlerin sunulması anlamlıydı. Bu açıdan da etkinlik faaliyeti tek başına bir kitle faaliyeti olmaktan çıkıp, kendi güçlerimizin bu anlamlı güne katılımlarının niteliğini de yükselten bir bütünlük oluşturdu. Koro, şiir, tiyatro, hip-hop ve şarkılardan oluşan bu çeşitlilik zengin bir bileşim oluşturdu.

Ertesi gün 8 Mart olması nedeni ile 8 Mart’a ilişkin konuşmaların yanı sıra, salondaki tüm kadınlara üzerine “Çocuğumuza gelecek, ruhumuza gül istiyoruz” yazısının iliştirildiği güller dağıtıldı. Güllerin salonda bulunan Tahsin, Eralp, Açelya ve İsmail Cüneyt isimli gençler tarafından dağıtılmış olması ise pek çok duygunun sentezinden oluşan anlamlı bir atmosfer yarattı.

Enternasyonal katılımcılardan KPD/ML ve Venezüella Goyanlar örgütünün mesajı okundu. Yunanistan‘daki son isyanı salona taşımasını istediğimiz KOE örgütü bilemediğimiz nedenlerden dolayı etkinliğe katılamadı. Türkiyeli örgütlerden MLKP Köln Örgütü olarak mesaj sundu.

Gece Tertip Komitesi



TiKB 30. Yilinda Sehitler videosu 1-2 Bölüm